• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

YDÜ 4. Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı’nda temsil edildi

YDÜ 4. Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı’nda temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi’ni 4. Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı’nda Bilgisayar Enformatik Bölüm’ü temsil etti.

Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı, her yıl Kuzey Kıbrıs’daki farklı üniversiteyle işbirliği içerisinde Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği tarafından düzenlenmekte.

Yakın Doğu Üniversitesi BAsın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl, Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı konferans bu yıl da Girne Amerikan Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Ana teması “Eğitim ve Kültür” olan konferansda Kuzey Kıbrıs, Türkiye ve 36 farklı ülkeden gelen 300’ün üzerinde akademisyen buluştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş ve bölüm doktora öğrencisi Sahar Shokouhi Tabrizi “Human-Computer Interaction Solutions For Traditional E-Learning Systems Problems” isimli makaleleri ile konferansa katıldılar.

Doç.Dr. Çavuş günümüzde, Mühendislik eğitiminin uygulamalarındaki riskler nedeniyle uygulanması zor eğitim alanlarından birisi olduğuna dikkat çekerek sürekli ve hızlı gelişen teknolojik değişimlerin takip edilmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca Mühendislik standartlarının korunmasının da zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Araştırmacılar makalelerinde, İnsan-Bilgisayar Etkileşim yöntemlerini açıklayarak Mühendislik eğitimde kullanılan e-öğrenme ortamlarındaki sorunların aşılması için nasıl kullanılabileceklerini açıkladılar. Konferansa katılan akademisyenlerin ilgisini çeken sunumdan sonra, araştırmacılar çalışmalarını detaylı anlatarak bilgi alış-verişinde bulundular.

Bilgisayar Enformatik Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Doğan Ibrahim ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fahreddin Sadikoğlu’nun hazırladığı “Teaching Digital Signal Processing Using a DSP Kit” isimli makale de konferansda büyük ilgi gördü. Prof.Dr. Doğan İbrahim DSP eğitiminde kullanılabilecek bir donanımın ve yazılımın özelliklerini detaylı olarak anlatarak akademisyenlerin sorularını yanıtladılar.

Diğer makale “The efficacy of employing social media for educational practice in the unrest regions of the world” de yine Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş ile master öğrencisi Abdülmalik Ahmed tarafından hazırlandı. Doç.Dr. Çavuş, Sosyal medyayı yaygın olarak kullanan öğrencilerin dikkatini çekerek bu ortamların eğlenceli eğitim ortamı olarak kullanılabileceğini belirtti. Makalelerinde de bunun gerçekleştirilebilmesi için teknikler ve örnekler verildiğini vurguladı. İlgiyle dinlenen sunumda, dünyadaki çatışma bölgelerindeki öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması ve/yada akademik başarılarının artırılması için sosyal medya ortamlarının eğitim amaçlı kullanılabilecek alternetif eğitim ortamları olabileceğinin altını çizdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler