• BIST 10158.63
  • Altın 2465.335
  • Dolar 32.2115
  • Euro 35.0457
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, öğrencilere başarı diledi

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, öğrencilere başarı diledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) 2014-2015 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı.

Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda gerçekleşen törende sembolik ilk dersi, Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş verdi.

“EKONOMİNİN YÜZDE 40’I”

“Dünyadaki üniversite kavramı ve KKTC’de yükseköğretimin dünü, bugünü yarını” konulu bir konuşma yapan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Karpaz yarımadası dışında üniversitelerin ülke coğrafyasında dengeli dağıldığını belirterek, ülkedeki en önemli iki sektörden birinin yükseköğretim olduğunu vurguladı.

Ülke ekonomisinin yüzde 40’ını yükseköğretim sektörünün oluşturduğunu kaydeden Gökçekuş, 300 bin nüfuslu bir ülkede 11 üniversite ve 64 bin üniversite öğrencisi bulunmasının dünyada başka bir eşi bulunmayan gerçek bir mucize olduğunu dile getirdi.

“BU YIL 73 BİN”

Gökçekuş, geçen akademik yıl sonu itibarıyla 64 bin olan sayının yeni akademik yıl başında 73 bini bulmasının beklendiğini ifade etti.

KKTC üniversitelerinde 116 ülkeden öğrenci, 65 ülkeden akademisyen bulunduğunu kaydeden Gökçekuş, Türkiye dışında en fazla öğrencinin Nijerya’dan geldiğini ifade etti.

Gökçekuş, KKTC üniversitelerinde Türkiye’den 34 bin 206, KKTC’den 12 bin 506 üçüncü ülkelerden ise 17 bin 54 öğrenci okuduğunu kaydetti.

Gökçekuş, KKTC’deki tüm üniversitelerin programlarının Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanındığını, diplomalarının da tüm dünyada kabul gördüğünü ifade etti.

KKTC üniversitelerinin programlarının en saygın uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite aldığını anlatan Gökçekuş, bu konuda öncülüğü 17 programı uluslararası akredite alan DAÜ’nün yaptığını dile getirdi.

“İZOLASYONA RAĞMEN BAŞARI”

KKTC üniversitelerinin karşılaştığı zorlukların başında izolasyonlar ev Güney Kıbrıs’ın engelleme faaliyetleri geldiğini söyleyen Gökçekuş, buna rağmen tanınmayan bir ülkenin üniversitelerinin uluslararası kabul görmesi ve akredite olmasının büyük başarı olduğunu vurguladı.

“OLASI BİR ÇÖZÜM DURUMDA…”

Gökçekuş, Kıbrıs sorununda olası bir çözüm durumunda , siyasi engellemelerin kalkacağını, Erasmus programları ile Bologna sürecine katılımın mümkün olabileceğini, AB fonlarından yararlanılacağını, direkt uçuşlar nedeniyle ulaşımın kolaylaşacağını, uluslararası fonlardan yararlanılabileceğini ifade etti.

YÖDAK’ın çalışmaları hakkında da bilgi veren Gökçekuş, yükseköğretim stratejik planı hazırlanmasında son aşamaya geldiklerini söyledi.

OSAM

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, yeni akademik yılda öğrencilere başarı diledi. Eğitimin çok önemli zihinsel bir uğraş olduğunu vurgulayan Osam, başarılı olmanın temel hedefleri olduğunu söyledi.

Yeni yönetim olarak öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu dile getiren Osam, öğretim üyelerinin de aynı duygularla öğrencilerle ilgileneceğini ifade etti.

Amaçlarının mutlu, huzurlu ve kaliteli bir eğitim dönemi sağlamak olduğunu söyleyen Necdet Osam, zor ve kırılgan bir dönemden geçtiklerini, hassasiyetleri en üst düzeyde tutmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler