• BIST 10701.61
  • Altın 2520.704
  • Dolar 32.1973
  • Euro 35.0038
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

DAÜ’de lise öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları devam ediyor

DAÜ’de lise öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları devam ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Atölye Çalışmaları” ülke genelindeki liselerden 1000’i aşkın lise son sınıf öğrencisinin katılımı ile DAÜ kampüsündeki çeşitli akademik birimlerde yapılmaya devam ediyor.

Atölye çalışmalarına 21 Aralık 2015 Pazartesi tarihinde, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Lapta Yavuzlar Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Türk Maarif Koleji ve Değirmenlik Lisesi katıldı.

Öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültede akademik uzmanlar eşliğinde atölye çalışması yaptılar. Söz konusu atölye çalışmaları, 28 Aralık 2015 tarihinde Lefkoşa, Girne ve İskele bölge okullarından 7 lisenin katılımı ile son bulacak.

26 farklı konuda gerçekleştirilen Atölye Çalışmaları ile lise son sınıf öğrencilerinin varolan kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Konular arasında Sosyal Medya ve Güvenlik, 3D Autocad ile Küçük Proje Uygulaması, Animasyon Teknikleri ve Uygulamaları, Kendi Videomu Çekiyorum (Video Geliştirme), Perküsyon ve Ritim atölye çalışması, Yaratıcı Düşünme, Estetik Etkinlikleri, Sanal Mekanda Çekim, TV Haberciliği, Radyo Programcılığı, TV Haberciliği, Yurttaş Gazeteciliği, Reklam İçin Yaratıcı Düşünce Teknikleri Birlikte Marka Yaratalım, Elektromanyetik ve Elektrostatik Temelleri, Robotlu Üretim ve İnsan Verimliliği, Web Sitesi Tasarımı, CNC Tezgahı ile Parça Kesme, Rüzgar Tüneli, Beton Karışımı Hazırlanması ve Taze Beton Deneyleri, İş Hukukuna Genel Bakış ve İş Kazaları, İlaç Sentezi ve Analizi, İnsan Hücrelerinden DNA İzolasyonu, Mutfak Uygulamaları, Sağlıklı Beslenme Sunumu, Temel İlk Yardım Uygulaması, Dinamik Denge Değerlendirmesi, Marka Kentler-Eko Tasarım, Kültürel Miras, Geleneksel Yapıların Yeniden Kullanımı, Kağıttan Tasarım, Borsa Oyunları, Döngüsel Akım Şeması, Kıbrıs Sorunu, Mikrobiyoloji / El Kirliliği / Mikroskopta Parazit İncelemeleri / Bakterilerde İlaçlara Direnç / Bakterilerin Üremesinin Dermonstrasyonu yer alıyor.

Öğrenciler Ne Dedi?

Meliz Damla Hüseyinoğulları – Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı okumak istiyorum. Bire bir alanında uzman kişilerden bilgi almak ve bölümler hakkında daha iyi bilgilere sahip olmak biz öğrenciler için çok aydınlatıcı oluyor. DAÜ KKTC’nin en iyi üniversitesi ve eğitiminin İngilizce olmasından ötürü de ilk tercihim kesinlikle DAÜ’dür.

Bahar Özkul – Lapta Yavuzlar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları okumak istiyorum. DAÜ’yü çok beğendim. Atölye çalışmalarında bizimle çok güzel ilgilendi hocalar ve eğitim kalitesinin yüksek olduğu anlaşılıyor. Benim birinci tercihim DAÜ’dür.

İlayda Kadere – Değirmenlik Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben tam olarak karar vermedim ama Gastronomi ve Mutfak Sanatları okumak istiyorum. Atölye çalışmaları sonrasında daha net ve doğru karar vereceğime inanıyorum. Burda gördüklerimden çok etkilendim ve DAÜ tercihlerimin arasında bir üniversite.

Fatih Demirel – 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Turizm ve Hukuk arasında henüz karar veremedim. Atölye çalışmalarından sonra kararımın netleşeceğini düşünüyorum. Hocalardan bire bir bilgi almak ve DAÜ’nün yurtdışı bağlantılarının olduğunu öğrenmek etkileyici unsurlar oluyor seçim süreçlerimizde. Burada olmaktan dolayı mutluyum.

Fikriye Şipal – Lefke Gazi Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Mesleklerle ilgili bire bir bilgi almak biz öğrenciler için çok faydalı oluyor. Eğitim süreci ve sektör hakkında bilgiler aldık alanında uzman kişilerden bundan dolayı çok mutluyuz. DAÜ ilk tercihlerim arasında bir üniversite.

Dilara Aykent – Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Ben henüz karar veremedim onun için bu organizasyonun gerçekleşmesi çok iyi oldu. Kararsız kaldığımız bölümler hakkında daha net fikir sahibi olmamızı sağlıyor. DAÜ’nün iyi bir üniversite olduğunu duydum ve tercihlerimin arasında yer alıyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler