• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

‘Kral Fahd Petrol Ve Mineral Üniversitesi’ Prof. Hasan Ali Bıçak tarafınca denetlendi!

Prof. Hasan Ali Bıçak bir dünya markası olan ‘Kral Fahd Petrol Ve Mineral Üniversitesi’ni denetledi
‘Kral Fahd Petrol Ve Mineral Üniversitesi’ Prof. Hasan Ali Bıçak tarafınca denetlendi!

Bugüne  kadar  birçok  ülkede 40’ın üzerinde kurumsal ve program bazında denetlemeler yapmış olan Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda ilk 200 üniversite içerisinde bulunan ve Arap Ülkeleri arasında birinci sırada olan Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi’ni (KFUPM) denetledi. 1 ve 5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen denetlemede, Prof. Bıçak  ile Essex Üniversitesi  Emiritus  Dekanı  Prof. Martin Hendson ile Glamorgan ,Üniversitesi  Emeretus Dekanı ve Birleşik Krallık Kalite Güvence Ajansı Eski Direktörlerinden Prof. Peter Hadson görev yaptılar.

Üç kişiden oluşan Uzmanlar Ekibi, 422 sayfalık Özdeğerlendirme Raporu ve Ekleri ve diğer dökümanları değerlendirmenin ötesinde, 5 günlük denetlemeleri  süresince  Üniversite  Rektörü  Prof. Dr. Khalid Al-Sultan, Rektör Yardımcıları, Kalite Güvence Fakültesi Dekanı ve ekibi, öğretim üyeleri, paydaşlar ve öğrenciler ile bir dizi toplantı gerçekleştirmişlerdir. Bu görüşmelerde, Üniversitenin misyonu ve stratejik planı çerçevesinde, verilen eğitim ve öğretimin kalitesi, öğretim üyelerinin araştırma kapasiteleri ile öğretim kaynakları (kütüphane, bilgi işlem ve uzaktan eğitim merkezi) ve altyapı (laboratuvar ve sınıflar, araştırma aletleri, yurtlar, kafeteryalar, aktivite merkezleri) incelenmiştir. Uzmanlar Ekibi, yapmış oldukları denetleme ile ilgli hazırlamış oldukları Raporu önce Rektör Prof. Al-Sultan’a sundular ve daha sonra da ayrı bir toplantıda Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Senato Öğretim Üyelerine sunmuşlardır.

1938 yılında Dhahran’da petrol’un bulunmasından sonra 1963 yılında kurulan Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi’nde halen yaklaşık 10,000 öğrenci öğrenim görmektedir. Sekiz Fakültesi ve bir de Yüksekokulu olan Üniversitenin 18 Mühendislik Programı ABET akreditasyonu alırken, 8 İşletme Programı da AACSB akreditasyonu almış bulunmaktadır. Kaliteli eğitim vererek dünya çapında rekabet edecek öğrenciler yetiştirmek, bilime katkıda bulunacak seviyede araştırmalar yapmak gibi çok iddiali bir misyon   üzerlenen KFUPM,  Suidi Arabistan’da mezun olan öğrencilerden  ilk %2’sini almakla, öğretim üyelerini  dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 100 içerisinde olan üniversitelerden  seçmeye öncelik vermekte ve  mezunlarının %97’sinin ilk 6 ay içerisinde iş bulmaları ile öne çıkmaktadır.

The Times QS – 2015 - 2016 Öğretim Yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda 199. Sırada yer alan KFUPM’in MIT, Colorado School of Mines, California Institute of Technology, Munich University of Technology, University of Illinois (nano-technology), Hokkaido University gibi dünyanın önde gelen birçok üniversiteleri ile uygulamakta olduğu işbirliği anlaşmaları bulunmaktadır. İki milyar Suudi Reyal mal varlığı olan Üniversite teknoloji geliştirdiği Dhahran Technology Vally’de Saudi Aramco – Schblumberger, General Eletric, SABIC, BP gibi dünyanın önde gelen firmalarına yer vermektedir.

Prof. Bıçak, böylesine  önemli  bir  görev üzerlenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan önce de birçok ülkede çeşitli üniversitelerin değerlendirmesinde görev aldığını ancak dünya sıralamasında 199. sırada yer alan bir üniversiteyi denetlemenin çok başka ve çok onurlu bir görev olduğunu söylemiştir. Prof. Bıçak sözlerine devamla, daha önceleri olduğu gibi, bu bilgi ve birikimlerini, akreditasyon süreçlerine  giren ve kaliteli eğitim verme uğraşı içerisinde olan çeşitli üniversitelerdeki öğretim üyesi arkadaşlarıyla paylaşacağını söylemiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler