• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

21 yıl sonra mezun oldular!

YDÜ 1995 yılında Beşparmak dağlarında meydana gelen yangın sebebiyle gerçekleştiremediği mezuniyet törenini 21 yıl sonra gerçekleştirdi.
21 yıl sonra mezun oldular!

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4'de yer alan mezuniyet töreninde Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel Rektör Prof. Dr. Ümit Hasan, 1995 yılında dönemin Başbakanı Hakkı Atun, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rekötür Prof. Dr. İsmail Güleç Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Bektaş,Prof.Dr. Fahreddin Sadıkoğlu,Prof.dr. Tamer Şanlıdağ,Öğrt. Üyeleri, 1995 yılında mezun olan öğrenciler ve aileleri hazır bulundu. 

 

Tören Atatürk Eğitim Fakültesi Öğrt.Görv. İlyas Abdullin'in müzik dinletisi ile başladı.Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanısıra Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ve hayatını kaybeden mezun öğrenciler Taha Telli ve Urcan Vangöl anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

 

Törenin açılış konuşmasına geçilmeden önce Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç'ın törene ilişkin mesajı okundu.

 

Prof.Dr. Ümit Hassan; "Mezunlar Zamanı Geri Alarak Bu Günü Yaşıyorlar"

Daha sonra açılış konuşmasını geçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, mezunların zamanı geri alarak bu günü yaşadıklarının yanı sıra bir de yıllar sonrasının da aynı zaman içerisinde olduğunu belirtti ve her daim Yakın Doğu Üniversitesi'ni ileriye götüreceklerini vurguladı.

 

"21 Yıl Önce Mezun Oldu, Mezun Olduğu Bölümün Başkanı Oldu"

Mezunlar adına Bilgisayar Enformatik Bölüm mezunu ve aynı zamanda bu bölümün şu an başkanı olan Doç.Dr. Nadire Çavuş konuşmasını gerçekleştiriken salonda duygu dolu anlar yaşandı ve Doç.Dr. Çavuş gözyaşlarına hakim olamadı. Çavuş mezun olduğu bölümün yine aynı üniversitede bölüm başkanlığı yapmaktan gurur duyduğunu ve kendilerine bu fırsatı veren Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel'e teşekkürlerini sundu.

 

İlker Küçüker; "Yakın Doğu Üniversitesi Her Zaman İlklerin Öncüsü Olmuştur"

Yakın Doğu Üniversitesi Mezunlar Derneği genel sekreteri İlker Küçüker ise, YDÜ mezunlar derneği olarak 2002 yılından beri hizmet vermekte olduklarını , derneklerine olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Yakın Doğu Üniversitesi ailesine teşekkürlerini iletti. Konuşmasın da Yakın Doğu Üniversitesi Mezunlar Vakfı kurumunun da faaliyete gireceğini müjdeledi.

 

Alper Karayama;"2002 yılında kurulan Mezunlar Derneğimiz Her Geçen Gün Gücüne Güç Katıyor"

Mezunlar derneği yönetim kurulu üyesi Alper Karayama 21 yıl sonra gerçekleşen mezuniyet töreni için her birinin oldukça heyecanlı olduğunu ifade ederek, dünyanın her yerinde dernekleri adına etkinlikler yapmayı planladıklarını söyleyerek, sözlerle anlatılamayacak kadar mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade etti.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ise konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilirken 1995 mezunu öğrencilerin ayakta alkışlaması dakikalarca sürdü.

 

Prof.Dr. Şenol Bektaş; "Mezunların 21 Yıl Sonra Tekrar Birleşmesi Mucizevi Bir Olay"

Prof.Dr.Bektaş mezunları tekrar aralarında görmekten dolayı mutluluğunu dile getirdi. Mezunların 21 yıl sonra tekrar birleşmesini mucizevi olay olarak tanımlayan Bektaş bu organizasyonda emeği geçen Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel'e ve Yakın Doğu Üniversitesi Mezunlar Derneği başkanına teşekkür etti.

 

Prof.Dr. Şenol Bektaş;"Yangın Felaketi Nedeniyle Yapılamayan Mezuniyet Töreninin Yıllarca Üzüntüsünü Yaşadık"

Prof.Dr. Şenol Bektaş, Yangın felaketi nedeniyle yapılamayan mezuniyet töreninin yıllarca üzüntüsünü yaşadık ve bu töreni gerçekleştiriyor olmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti. Mesleki hayatlarında başarı kazanan mezunların Yakın Doğu Ailesine yaşattığı mutluluğu da dile getiren Prof.Dr. Bektaş 1995 yılından bu yana Yakın Doğu Üniversitesinin gelişim katettiğinden de söz ederek , kampüsün giderek büyüyüp gerek öğrenci sayısı bakımından gerekse fakültelerin sunmuş olduğu imkanlara bakarak uluslararası bir eğitim kurumuna ulaştığının altını çizdi. Yakın Doğu Üniversite'nin bir parçası olmaktan da gurur duyduğunu sözlerine ekleyen Prof.Dr.Bektaş 1995 yılı mezunlarından şu an hayatta olmayan öğrencileri de rahmetle andı.

 

21 Yıl Sonra Mezunlarımızı Başarılı Bireyler Olarak Mezuniyet Cüppeleri İle Bir Arada Görmek Bizim İçin Gurur Kaynağı

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel ise ; "Bugün burada 21 yıl önce paylaşmamız gereken bir sevinci 21 yıl sonra paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Bugünün bizim açımızdan özel bir anlamı var çünkü 21 yıl önce ülkemizin yaşadığı en büyük acılardan biri olan Beşparmak yangını nedeni ile gerçekleştiremediğimiz mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin, 21 yıldır görmediğimiz mezunlarımızı tekrar görmenin sevincini yaşıyoruz. 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz 1995 yılı mezuniyet töreninde yeniden bir arada olmaktan ve bu onuru bizlerle paylaştığınız için teşekkür eder, üniversitenize yeniden hoş geldiniz diyorum"dedi.

 

Doç.Dr. İrfan Günsel; Karanlıklar Güçlü İrademizle Kaybolmuş, Işık Her Zaman Yolumuzu Aydınlatmıştır.     

Doç.Dr. Günsel; Ülkemiz tarihi boyunca birçok zorlukla karşılaşmış ve bu zor günlerin hepsinden çok daha güçlü, çok daha dirençli olarak çıkmıştır. Karanlıklar güçlü irademizle kaybolmuş, ışık her zaman yolumuzu aydınlatmıştır. İşte bu güzel gün de, bir zamanlar yaşadığımız kötü bir hikayenin mutlu sonudur.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaşadığı en büyük çevre felaketlerinin başında gelen Beşparmak Dağları yangınının acısı hafızalarımızda hala taze. Büyüme ivmesindeki genç bir ülke, tüm potansiyelleri ile tarih yazmaya başlamışken, aniden başlayan bir alev fırtınası vatanımızın kalbinde bir yara açmıştı.  

 

"O Acı Günü Ve Mezuniyet Törenimizin İptalini Yıllarca Buruk Duygularla Hatırladık"

Hatırlanacağı üzere bu acı olay ülkemizin asırlık bitki örtüsünü yok etmişti diyen Doç.Dr. Günsel, Adamızın akciğerlerini yakmış ve bizleri yasa boğmuştu. O yıl üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin mezuniyet törenleri iptal edilmişti. O acı günü ve mezuniyet törenimizin iptalini yıllarca buruk duygularla hatırladık. Şimdi bugün, burada hep birlikteyiz. 21 yıl sonra yarım kalmış bir heyecanı yaşıyoruz. İçinizde hep canlı kalan Yakın Doğu ruhu, her birimiz çok uzaklarda olsak bile bizi güçlü duygularla hep birbirimize bağladı. Sizlerden sonra gerçekleşen her mezuniyet, bu ruhu daha da güçlendirdi daha da ileriye taşıdı.    

 

21 yıldır farklı ülkelerde, farklı şehirlerde Yakın Doğu Üniversitesi’ni temsil eden 95 yılı mezunlarımızın mezuniyet törenlerini, bugün Guinness Rekorlar kitabına girecek şekilde hep birlikte gerçekleştiriyoruz.

 

Doç.Dr. Günsel; Yarım Kalan Mezun Arkadaşlarımızın Yarım Kalan Mezuniyet Mutluluğunu Yaşıyoruz

Mühendislik Fakültesi’nden Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, İletişim Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi’nden mezun arkadaşlarımızın yarım kalan mezuniyet mutluluğunu paylaşıyoruz.

 

"Yakın Doğu Eğitim Anlayışı, Her Birimizi Değerli Noktalara Getirmiş"

Doç.Dr. Günsel ,tüm bu geçen zaman bize gösterdi ki yıllar önceden belirlediğimiz, güçlü evrensel değerler ve çok yönlü gelişimi merkez alan Yakın Doğu eğitim anlayışı, her birimizi değerli noktalara getirmiş. Değerli öğrencilerimizi yıllar sonra, başarılı bireyler olarak mezuniyet cübbeleriyle karşımızda görmek hem üniversitemiz hem de bizim için ayrı bir heyecan ve gurur kaynağı. 

 

"Güçlü Bağları Ne Zaman Ne de Uzaklık Koparabilir"

Eminim ki burası sizin için sadece bir üniversite değil, her köşesinde derin hatıraların olduğu, her dersinde bir anının yer aldığı, hayat yolculuğunun ilk adımlarının atıldığı ve temellendiği bir yuva. Güçlü bağları ne zaman ne de uzaklık koparabilir. Bundan sonra da daha önce de olduğu gibi her zaman kalplerimiz bir atacak. 

 

Yakın Doğu Ailesine ve tüm mezunlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, bu vesile ile bugün bu sevinci bizlerler birlikte yaşayamayan iki mezunumuza da Allahtan rahmet diliyorum.

 

"Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Adası İçin En Önemli Bir Eser"

Döneminin Başbakanı ve Meclis Başkanı olan Hakkı Atun da törende yaptığı konuşmasında, olağanüstü bir gün yaşadıklarını söyleyerek Yakın Doğu Üniversitesi'ne kendilerini unutmayıp davet ettikleri için teşekkür etti. Yakın Doğu Üniversitesi'nin Kıbrıs Adası için en önemli bir eser olduğunu belirten Atun, Kıbrıs halkının da bunun haklı gururunu yaşadığını dile getirdi. Bu duygulu günü birlikte yaşamanın Yakın Doğu Üniversitesi ve mezunlarının birbirlerine olan güçlü bağlarından kaynaklandığını belirterek 1995 yılında ki yangını ve o günleri salonu dolduranlarla paylaşarak, yangın felaketinde ülkemiz için büyük bir talihsizlik yaşandığını ve izlerini hala taşıdıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 1995 yılı mezunlarının hazırladığı slayt gösterisi ekrana geldi. Slaytta Yakın Doğu Üniversitesi'nin geçmişten günümüze gelişen yapısına ve mezunların üniversite yıllarında çekilmiş oldukları anı fotoğraflara yer verildi. Slayt gösterisi salonda duygusal anlar yaşattı.

Tören ,hayatını kaybeden ve mezuniyet törenine katılamayan Urcan Vangöl adına eşi Ender Denktaş Vangöl'e Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel tarafından takdim edilirken salondan büyük alkış koptu ve duygulu anlar yaşandı..

 

Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel; "Kendinizi Her Zaman İyi Yerlerde Hayal Edin Ve Aynaya Baktığınızda Hep Mükemmel Olduğunuza İnanın. Yaptıklarınızla Değil Yapmadıklarınızla Övünün"

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel mezunlara hitaben; "Sizler bu üniversiteye kayıt olurken zamanı 5 yıl ileriye alıp hedeflerinize bir adım attınız. Şimdi ise zamanı geri alarak gerçekleştiremediğiniz mezuniyet töreninizde bulunuyorsunuz. Sizlerden tek istediğim kendinizi her zaman iyi yerlerde hayal edin ve aynaya baktığınızda hep mükemmel olduğunuza inanın. Yaptıklarınızla değil yapmadıklarınızla övünün. Ben öğrencilik yıllarımda özet yapma konusunda başarısızdım. Şimdi ise 21 yılı özetliyorum. Teşekkür ederim. " diyerek mezunlara duygusal anlar yaşattı.

 

Ardından YDÜ Kurucu Rektör Dr.Suat Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel ile Mezun Öğrenciler derneği arasında karşılıklı plaket takdimi ve öğrencilere sırasıyla diploma verilmesi ile devam etti.

 

Son olarak mezunlar 21 yıl sonra kep atmanın sevinci yaşayarak Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel ve Tüm hocaları ile birlikte anı fotoğrafı çektirdiler.

 

Törenin sonunda ise Büyük Kütüphane fuayesinde 1995 yılı mezunları onuruna verilen resepsiyon ile son buldu.

 
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler