• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Akpınar: "Universiteler Birliği gelişim katacak"

Akpınar: "Universiteler Birliği gelişim katacak"

Üniversiteler Birliği Başkanı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar,  yaklaşık 4 aydır üzerine yoğunlaştıkları Üniversiteler Birliği projesinin hayata geçmesinden büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.

Akpınar yazılı açıklamasında,  "Büyük ve önemli projelerimiz var" diyerek Üngeliiversiteler Birliği projesi hakkında şunları ifade etti:

“Yaklaşık bir yıl önce olgunlaşan bir düşünceydi. Yaklaşık dört ay önce biraz daha şekillenmeye başladı. Özellikle belirli kesimlerle yapılan bir takım görüşmeler sonrasında yaklaşımın oldukça güzel olduğunu, bizlerin de bir inisiyatif kullanmamız halinde hem ada geneli hem de yurtdışından ciddi kabul göreceğini gördükten sonra içimize temaslarımızı biraz daha geliştirmek arzusu doğdu. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ile görüşme sırasında baktım ki birimizin inisiyatif alması gerekiyor. O inisiyatifi aldım ve tek tek tüm üniversitelerle görüşmek sureti ile onlara ulaşarak böylesi bir çağrıyı şahsen yaptım.”

Bugüne kadar üniversitelerin uluslararası alanda kendi güçleriyle yer edinmeye çalıştığını belirten Akpınar, birliğin YÖDAK, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet ile birlikte yüksek öğretimin adadaki gelişim sürecinde ciddi bir yakınlaşma içerisinde olacağını kaydetti.

Akpınar, “Ortaya koyduğumuz yaklaşım YÖDAK, Milli Eğitim Bakanlığı ve  hükümetimizle birlikte özellikle yükseköğretimin adadaki gelişim süreci, uluslararasılaşma programında üniversitelerimizin dünya genelinde küresel rekabet sürecinde almış olacağı yer ve tüm bu alanlarda ciddi bir yakınlaşma sürecinde olacak. Bugüne kadar üniversiteler hem uluslararası alanda, hem de ada içinde ortaya çıkan engelleri hep kendi güçleriyle aşmaya çalıştılar”  dedi.

Üniversitelerin ülkenin tanıtımı konusunda büyük çalışmaları olduğunu da belirten Akpınar, özellikle öğrenci ve turistlerin adaya geldikten sonra ulaşım, çevre temizliği, yolların durumu ile ilgili sorunlar yaşamaması açısından yerel yönetimlere ciddi görevler düştüğünü vurguladı.

Yurt dışından gelen öğrencilere üniversitelerin profesyonel hizmet verdiğini ancak alt yapı eksikliğinden, ulaşım zorluğundan, yollar, kaldırımlar ve çevresel birçok faktörden olumsuz etkilenmeler olduğunu  anlatan Akpınar,  “Üniversiteler Birliği bu çerçevede tüm bu olumsuzlukları ilgililerin dikkatine getirecek. Hükümet ve ilgili bakanlıklar da görev üstlenmeli” dedi.

Akpınar, Girne’ye yapılması planlanan, ihale süreci tamamlanan GAÜ Hastanesi ile ilgili de bilgi verdi. Akpınar, “Sadece başlangıç maliyeti 50 milyon Euro. Böyle bir yatırım sağlık turizminde, yüksek öğretimde, daha birçok alanda kendi insanımızın ihtiyaçlarından tutun, her türlü gelişim sürecini en üst düzeye çıkartacak bir proje” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler